Eigen bijdrage verzorgingshuis

Tegenwoordig worden mensen al snel geconfronteerd met een eigen bijdrage voor het verzorgingshuis. Dit komt doordat een deel van het vermogen wordt bijgeteld bij het inkomen. Hieronder valt ook de voormalige eigen woning. Zo kunt u helaas met een kleine spaarrekening toch worden geconfronteerd met een hoge eigen bijdrage.

U kunt echter actie ondernemen. Door vermogen te schenken aan de kinderen, kan de eigen bijdrage omlaag. Zo voorkomt u dat uw opgebouwde vermogen in een paar jaar op gaat aan het verzorgingshuis. Als u hier op tijd mee begint kunt u veel geld besparen. De eigen bijdrage is tussen de €156 en €2249 per maand.

Een schenkingsadvies op maat kan u daarom op termijn vaak honderden euro’s per maand schelen.

Zelfs als het vermogen vast zit in stenen, zoals de eigen woning dan kunt u nog steeds schenken. Dit heet schenken op papier en gaat via de notaris. Paping Belastingadvies BV kan voor u het schenkingsadvies op maat maken en heeft goede contacten met Stevens Idema Notariaat gevestigd in de binnenstad van Groningen. Deze notaris kan helpen bij het opstellen van de schenkingsaktes.

logo-stevensidema